Over DBC Verlading

Mijn naam is Theo de Baar, oprichter en eigenaar van DBC Verlading B.V.

DBC Verlading B.V. is in 1993 ontstaan. Ik werkte destijds bij een mechanisatiebedrijf en dat ging failliet. Mede daardoor had ik de nodige contacten met allerlei bedrijvenin de regio, waaronder veel agrariërs. Daar ben ik toen op locatie onderhoud en reparaties gaan verzorgen, vooral aan tractoren en landbouwmachines. Via een oom die in Tanzania woonde kwam de vraag of ik kon helpen bij het verschepen van tractoren en daar ligt dan ook de basis voor wat DBC Verlading nu doet.

Verschepen van andere machines

We kwamen erachter dat er niet alleen behoefte was aan tractoren maar tevens aan landbouwmachines en generatoren. Samen met mijn broer Theo begonnen we verschillende machines te demonteren en in containers te plaatsen voor transport.

Pakistaanse en Vietnamese markten

Op deze manier hebben we enkele jaren gewerkt, totdat we in 2004 door de Pakistaanse markt werden ontdekt. Op de Pakistaanse markt werden ze toen geinteresserd in New Holland combines en ze ontdekten dat wij deze op een efficiënte manier wisten te verpakken en tegen een goede prijs. We zijn ruim twee jaar op de Pakistaanse markt actief geweest, totdat deze verzadigd was.

Daarna diende zich andere markten aan waar ook vraag was naar andere machines. Zo verscheepten we bijvoorbeeld kranen of asfalteermachines naar Vietnam.

Uitbreiding

De volgende mijlpaal voor DBC Verlading was dat we in het jaar 2000 onze loodsen hebben laten bouwen, samen met een wasplaats en een book voor het kantelen van de machines.

Samen met mijn team van twee vaste medewerkers, één ZZP'er en twee uitzendkrachten zorgen we er nu voor dat er jaarlijks ongeveer 300 containers vertrekken naar alle delen van de wereld. In deze containers bevinden zich indrukwekkende machines, die zorgvuldig geborgd op weg gaan naar hun bestemming.